I Samarbete Med

RESULTAT - RÄTTA

Lotto & Joker på Onsdag

86 MILJONER kr

Resultat:

Lördag 20 oktober 2018

 • 4
 • 7
 • 10
 • 15
 • 18
 • 22
 • 33
 • 3
 • 9
 • 19
 • 26

2782727

Lottostatistik: din guide till heta och kalla nummer

2016-06-02
Fungerar verkligen heta och kalla nummer?

En populär strategi bland många spelare i stort och kanske bland lottospelare som tror på lottostatistik i synnerhet är att spela efter teorin heta och kalla nummer. Spelarna som anser att eftersom ett visst nummer har dragits flera gånger, har numret en större chans att bli draget igen, samtidigt som ett kallt nummer, ett nummer som inte dragits like regelbundet har en lägre chans att dras igen. Kan detta verkligen stämma eller är det bara ren hokus pokus?

Kan det vara så att lottobollarna lever sitt eget liv, med sina egna synkroniserade hjärnor och ett synnerligen gott minne? Nej, inte direkt!

Människan har i alla tider haft en tendens att vilja förutse och kunna påverka olika händelser, och se mönster där det egentligen inte finns några.

Egentligen motbevisas teorin heta och kalla nummer av den s.k sannolikhetsläran, vilket är ett mått på hur sannolikt det är att en viss händelse inträffar, slumpen har inget minne även om det finns de som tycks tro så!

Det går inte att förutspå kommande dragning!

Kanske spelar det också roll hur månen står vid tidpunkten för dragningen, hur utsliten maskinen är som håller i dragningen eller om kanske golvet maskinen står på är något ojämnt? Kanske någon i produktionsteamet eller publiken hostar vid dragningen? Nej inte ens om du hade tillgång till alla olika data, eventuella yttre faktorer och är självaste Nostradamus själv skulle du inte kunna påverka, eller kunna förutse dragningen!

Varje lottodragning börjar från noll och har ingen relation till vare sig gårdagens, förra veckans, förra månadens eller fjolårets dragning. Du kan helt enkelt inte gissa eller förutspå när ett viss nummerkombination dyker upp, även om många verkar tro det.

Låt oss ta ett exempel för att kunna illustrera det bättre, kanske ett något överdrivet exempel men låt oss säga att i ett lotteri med 50 nummer så dras nummer 1, 5000 gånger i följd. Oddsen för att nummer 1 dras i kommande dragning är exakt detsamma, 50 mot 1.

Det finns dock ett par intressanta fall i världen, där det absolut osannolika har inträffat. Vi tänker framförallt på ett par lottodragningar i Bulgarien under 2009, där exakt samma nummer drogs inom loppet av endast 5 dagar. Givetvis otroligt sällsynt och första gången i landets 52-åriga lottohistoria som detta inträffade. Sannolikheten för att detta skulle inträffa var lite drygt 1 på 4,2 miljoner!

Men innan du nu går och spelar förra veckans korrekta lottonummer, kom ihåg inför kommande dragning är helt unik: lotto nummer och dess olika kombinationer har inget synkroniserat minne, eller minne alls för den delen.

Kan det möjligen vara så att det är det lite av charmen och mystiken kring spel och då kanske lotto i synnerhet, att man tror sig ha knäckt koden för att ha en större chans att vinna?

Tror du på teorin heta och kalla nummer, eller har du kanske ett annat system? Hur väljer du dina nummer? Dela gärna med dig av dina tankar och åsikter i ämnet!

 


Tillbaka till nyheter